Matematik

Funktionsforskrift

02. oktober 2013 af ninjamus (Slettet)

Hej.

Kan i hjælpe med denne opgave. Kender egentlig godt metoden men den er forsvundet lidt.

Opgaven lyder: Om en lineær funktion f(x) oplyses, at grafen går gennem punkterne P(-3,-16) og Q(6,11). Bestem en forskrift for f(x)

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Forskriften har formen y = ax + b . Benyt de to punkter til at bestemme a og b.


Svar #2
02. oktober 2013 af ninjamus (Slettet)

Ja men kan ikke huske andet end y2-y1/x2-xog så selvfølgelig at indsætte tallene.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2013 af LuckyLuc (Slettet)

a = (y2 - y1)/ (x2 - x1)

b = y1 - a•x1

Punkt P(x1, y)

Disse burde stå i din bog!


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

 Det er da en start. Formlen skrives nu

a = (y2 - y1) / (x2 - x1)


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2013 af NetteLind (Slettet)

Du skal bruge den Formel, som er i #4 (a=...) og så indsætte a og et af punkterne enten P eller Q i formlen for lineær funktion y = ax + b og finder b på den måde. Derefter indsætter du a og b i den endelige lineær forskrift. Og så er den lavet :)

Skriv et svar til: Funktionsforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.