Matematik

Hjælp

02. oktober 2013 af Randkhalil (Slettet)

Er der nogle der kan give mig et hint til hvad jeg skal gøre i denne opgave?
Det radioaktive stof strontium 90 henfalder, så der pr. år forsvinder 2,45% af stoffet. Et laboratorium indkøber 7g af stoffet i 2004.
a) bestem hvor mange gram der er tilbage efter 2 år. ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Eksponentielt henfald. Opstil fremskrivningsfaktoren ud fra de givne oplysninger.


Svar #2
02. oktober 2013 af Randkhalil (Slettet)

er fremskrivningsfaktoren a^h -1 = r ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2013 af LuckyLuc (Slettet)

f(x) = b•ax


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Efter 1 år er der brøkdelen 1 - 2,45% tilbage af den oprindelige mængde. Efter yderligere 1 år er der så den samme brøkdel tilbage af 1-årsmængden. Fremskrivningsfaktoren er

a = 1 - 2,45%


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Så det er et fald på 1,45%?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvordan kommer du frem til det?

1 - 2,45% = 1 - 0,0245 = 0,9755

Man skal beregne en stofmængde.


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.