LaTeX

Latex

03. oktober 2013 af LeonhardEuler

Goddag Studieportalen

Jeg vil bare høre jeres mening om at Latex er et godt program at downloade til mac? Jeg har nu N-spire, men latex ser meget spændende ud. Er det svært at lære latex? Er der overhovedet behov for det på gymnasiet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2013 af daleif (Slettet)

Det kommer jo an på hvor meget matematik og formler du laver. Da de fleste i gymnasiet i dag ikke ser ud til at kunne skrive med papir og blyant (no pun intended), så skal man have gang i noget andet.

Du kan evt tage et kig på writelatex.com, der har du det hele i browseren.

MacTeX (tug.org) er fin at installere på Mac. Kombiner det med enten editoren TeXMaker eller TeXStudio og så kører det lige så stille.

Dernæst kan du tage et kig i min bog. (jeg er ikke helt sikker på om reglerne på sitet tillader mig at linke direkte til den da det kan anses som reklare, men googl mit navn og 'latexbog'). Der finder man det meste.

Og ja, det er svært i starten og ja det skal holdes ved lige.

Men der er en hel del efterhånden der anvender det i gymnasiet.


Svar #2
03. oktober 2013 af LeonhardEuler

Tusind tak. Især brugbart. Og tak for henvisningen til din bog. (Meget flot bog pt.)


Svar #3
03. oktober 2013 af LeonhardEuler

Nu har jeg fået downloadet det. Problemet er når jeg skriv en kode fx. \XXXX{xxxxx}, så står tingene ikke i blåt og derved kommer det ikke ind på pdf filen. Hvad skal jeg gøre?


Svar #4
03. oktober 2013 af LeonhardEuler

Nu har jeg fået downloadet det. Problemet er når jeg skriv en kode fx. \XXXX{xxxxx}, så står tingene ikke i blåt og derved kommer det ikke ind på pdf filen. Hvad skal jeg gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2013 af Walras

Det er svært at bedømme med den sparsomme information, som du angiver. Vil du venligst kopiere hele koden (et fuldt minimalt eksempel som vi kan tjekke i vores egen editor)?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2013 af daleif (Slettet)

Og præcist, hvad har du downloadet og installeret?

Svar #7
05. oktober 2013 af LeonhardEuler

Jeg har downloadet den herfra:

http://www.tug.org/mactex/

Den der hedder ''Mactex.pkg''. Det tog godt og vel et par timer. 

Jeg sætter lige et billede ind.


Svar #8
05. oktober 2013 af LeonhardEuler

Tusind tak #5,#6, for I har spildt jeres tid på at hjælpe mig. Men jeg har dog lige fundet ud af det... Jeg skrev koderne forkert.  Hvis der skulle opstå andre problemer vil jeg kontakte jer igen. 


Svar #9
05. oktober 2013 af LeonhardEuler

Hvordan kan man i latex lave den der ''parantes''. (Den som ligger ned)?

\begin{matrix} x^y = \underbrace{x \cdot x \cdot \ldots \cdot x } \\ x \mbox{ gentaget }y\mbox{ gange} \end{matrix}

Jeg bruger denne hjemmeside til formler ovs.

http://www.codecogs.com/latex/eqneditor.php


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. oktober 2013 af daleif (Slettet)

Se min bog kapitel 3

Kom selv med et vildt gæt på hvad sådan en kommando ville hedde på engelsk

Svar #11
05. oktober 2013 af LeonhardEuler

Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Latex

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.