Matematik
Laplace transformen
Definition: Laplace transformen af en funktion f (t) er defineret ved
L(f(t))=F(s)=∫0∞ f(t)⋅e−stdt
hvis integralet eksisterer.
Jeg sidder og prøver at hitte redde i Laplace transformen, men er ret forvirret. Jeg kunne godt tænke mif at vide, hvad s står for? Er det en konstant eller en variabel eller hvad er det lige, det er?
På forhånd tak
Svar #1
04. oktober 2013 af hesch (Slettet)
s er en kompleks varibel.
Eksempel: Impedansen af en spole med selvinduktionen L kan skrives ved:
ZL = jωL hvilket så er gældende ved sinusformet vekselspænding.
I Laplace terminologi skrives det ved:
ZL = sL hvor s ved sinusformet spænding = jω
Men forskellen består i, at du ved Laplace kan anvende alle mulige kurveformer for vekselspændingen.
Når man ganger en funktion med s, finder man funktionens afledede.
Når man dividerer en funktion med s, svarer det til at integrere funktionen.
L ( f(t) + 3*f ' ( t ) - 2*f ' ' (t) ) = f(s) + 3s*f(s) - 2s2*f(s) = ( 1 + 3s - 2s2 ) * f(s)
Skriv et svar til: Laplace transformen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
