Matematik

Sindsyg gåde

04. oktober 2013 af Danieels (Slettet)

3 fyre går ind på et pizzaeria. Pizzaen koster 30 kr.

De betaler hver især 10kr.

Mens de spiser kommer tjeneren med 5 kr og siger at der er tilbud.

De får hver især 1kr tilbage og resterende 2kr til tjeneren som drikkepenge.

Det betyder vel så at de har betalt 9kr hver især

9*3 + 2 = 29?

Hvor bliver den sidste krone af? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2013 af LuckyLuc (Slettet)

30 - 5 = 25 på grund af rabatten. De får 1kr hver tilbage, så er der 28 igen som de har betalt i alt. Plus 2 kr af tjenerens drikke penge. Bliver i alt 30kr.


Svar #2
04. oktober 2013 af Danieels (Slettet)

Så der er ikke noget med sidste krone eller hvad? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2013 af LuckyLuc (Slettet)

25/3 = 8.3333~ Har de betalt hver

8.3333 + 1 = 9.3333~

8.3333 + 1 = 9.3333~

8.3333 + 1 = 9.3333~

+2kr drikkepenge

9.3333 + 9.3333 + 9.3333 = 28 + 2kr drkkepenge = 30

Glemmer at regne 0.3333 med, det er der din 1kr går tabt.

Problemet er at, du regner fra 30kr. Du har jo ikke trukket rabatten fra.


Svar #4
04. oktober 2013 af Danieels (Slettet)

De betalte jo 10 og ikke 8.3333 kr hver især. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2013 af LuckyLuc (Slettet)

#4

Ja, de har betalt 30kr.

Der er rabat på 5kr. Så skal de betale 30-5 = 25.

1kr til hver, så er der 28 kr.

2kr til tjeneren så er der 30kr.


Svar #6
04. oktober 2013 af Danieels (Slettet)

Altså de betalte jo 10. 

Når de så har betalt kommer han efterfølgende og giver 5 kr tilbage. 

Det er derfor jeg regnede sådan. 

Så det er svaret? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2013 af LuckyLuc (Slettet)

#6

Hvis der ligger 30kr i kassen, og tjeneren kommer tilbage med 5kr fra kassen. Hvor mange penge ligger der så i kassen? Stadigvæk 30 eller 25?


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. oktober 2013 af allan_sim

#0.

En alternativ forklaring:
Fyrene betaler 30 kroner og får hver en krone tilbage, så har de betalt 27 kroner
Pizzariet får de 25 kroner, og tjeneren får de 2 kroner

Prøv også med andre tal for at se det absurde i din argumentation:

Fyrene betaler 30 kroner, men det skulle have været 20. Tjeneren kommer med 10 kroner, så de hver får 3 kroner, mens tjeneren får 1 kr i drikkepenge. Da har de betalt 7 kroner hver, så der er betalt 7*3+1 = 22 kroner. Hvor er de sidste 8 kroner?


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. oktober 2013 af LuckyLuc (Slettet)

Tjeneren griner hele vejen ned til banken.


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. oktober 2013 af Sapfort (Slettet)

De har hver især betalt 25 / 3 kroner for pizzaen og 2 / 3 kroner i drikke penge.

Totalt har de betalt 27 / 3 = 9 kroner for pizzaen og drikke penge. Den sidste krone er i deres egen pung.


Svar #11
04. oktober 2013 af Danieels (Slettet)

Ok tak. 

Men det er ikke min argumenation :D

Hvad er det helt konkret kigger på så?


Brugbart svar (1)

Svar #12
04. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Læs forklaringen i #8. "Den sidste krone" er en fiktiv opfindelse for at gøre opgaven mere mystisk som en gåde.

Hver især betaler de 9kr. Pizzaen kostede 25kr, og tjeneren får 2 kr i drikkepenge.

                  3·9 = 25 + 2

Regningen stemmer.


Skriv et svar til: Sindsyg gåde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.