Tysk

Ordvalg og grammatik

04. oktober 2013 af Miebendixh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen, jeg håber at i vil hjælpe mig med at forklare og komme med et bud på, hvordan jeg kan gøre sætningerne rigtige hermed også om det er det rigtige ordvalg.

Forholdet i et land er dårlig. ---> Folholdet-->Der Umstand?

For pigerne er skolens reform en dårlig løsning...---> For pigerne= Für die Mädchen??

I Østtyskland var folk bange for at blive overvåget ....---> In Ostdeutschland eller Im Ostdeutschland, da Østtyskland jo er i intetkøn og skal bøjes i dativ pga. forholdsordet in?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2013 af Tyskfødt (Slettet)

1.I hvilken sammenhæng  skal "Forholdet" bruges? Der er flere muligheder: a. dårlige tilstande = Missstände (pl)  b. givne forudsætninger = politische/geographische Gegebenheiten (pl)  c.wirtschaftliche/soziale Verhältnisse (pl)

2. Für die Mädchen ist die Schulreform eine schlechte Lösung.

3. De fleste Lande/Stater er neutrum und bruges uden artikel.  In Ostdeutschland, nach Dänemark. Iran og Libanon er maskulinum. Her bruges artiklen: in den Iran/Libanon reisen, im Iran/Libanon ist die Lage z. Z. unübersichtlich. Brugen af artikel gælder  for eksempel også for Schweiz og Türkei. Disse lande er femininum. Er war im Sommer in der Türkei. Ich reise im Winter in die Schweiz.


Svar #2
05. oktober 2013 af Miebendixh (Slettet)

Tusinde tak!! :D


Skriv et svar til: Ordvalg og grammatik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.