Matematik

Problemregning

05. oktober 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Hej!

Opgaven lyder:

Hansen kører 220 km. i ét stræk på 1 time og 40 minutter.

Er det hurtigt?

Hvor mange km har han kørt på 1 minut? I timen?

Hvor længe tror du, du ville være om at cykle 100 km?

Din gennemsnitsfart?

Jeg er blank som aldrig før.

På forhånd, tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Er det hurtigt?

Ja, Hansen er sindssyg.

km/minut?

Divider de 220 km med tiden i minutter (1 time og 40 minutter = 60 min + 40 min)

km/t?

Divider de 220 km med tiden i timer.( 1 time og 40 minutter = 1 t + 40/60 t )

Hvor længe om at cykle?

ca 15 timer (find selv på et eller andet)

Gennemsnitsfart?

Mon ikke du selv kan regne denneher ud.


Svar #2
05. oktober 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#1

Er det hurtigt?

Hahah - ja, han er.

Divider de 220 km med tiden i minutter (1 time og 40 minutter = 60 min + 40 min) km/t?

= 2,2 min.?

Divider de 220 km med tiden i timer. (1 time og 40 minutter = 1 t + 40/60 t)

= Øh.. Det forstod jeg ikke.

Hvor længe om at cykle?

Der skal være mellemregninger med... :i

Gennemsnitsfart?

Hvordan regner jeg det ud HVIS jeg vidste hvad den ovenover skulle være? :i


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

220 km / (60 + 40 min) = 2,2 km/min

Ligesom før, men nu vil vi gerne have resultatet i km/time. Vi skal have regnet 1 time og 40 minutter om til timer. Da der er 60 minutter på 1 time, så er 40 minutter = 40/60 time = 2/3 time = 0,666667 time. Dvs. 1 time og 40 minutter = 1,6666667 timer

220 km/ 1,666667 timer = 132 km/t (ja han er hurtig)

Du skal bare komme med et gæt på, hvor lang tid du ville være om at cykle 100 km. Hvis du gætter på for eksempel 15 timer, bliver gennemsnitshastigheden 100km/15timer = ...


Svar #4
05. oktober 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Den sidste med gennemsnitsfarten er i km/t, ikke?

ELLERS 100000 TAK! :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Ja, km/t


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

15 timer er måske lige længe nok. 7-8 timer er nok et bedre gæt.


Svar #7
05. oktober 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#6

Hahah - skrev 8 timer :)


Skriv et svar til: Problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.