Matematik

Logaritmer

06. oktober 2013 af Lene5330 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogen som kan hjælpe mig med at løse denne ligning?

log4(4x-4)-2*log 4(x+1)=1/2

Jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal starte


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2013 af mathon


          log(4)•(4x-4) - 2•log(4(x+1)) = (1/2)    ?


Svar #2
06. oktober 2013 af Lene5330 (Slettet)

undskyld hvis jeg har skabt forvirring med min skrivemåde; men jeg vedlægger en fil, der viser hvordan ligningen ser ud :-)

Vedhæftet fil:logartimer.docx

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2013 af mathon

er
          log44x + 4 
                               log(44)•x + 4
               eller
                               log(44x) + 4  ??
                   


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. oktober 2013 af SuneChr

log4((4(x + 1)) - 2log4(x + 1)  =  1/2
log44 + log4(x + 1) - 2log4(x + 1)  =  1/2
1 - log4(x + 1)  =  1/2
4^(1/2)  =  x + 1
x  =  ..............


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2013 af mathon

       log4(4x-4) i #0

       log4(4x+4) i bilaget
      


Svar #6
06. oktober 2013 af Lene5330 (Slettet)

Jeg har selv lavet følgende mellemregning, men det må være det samme, siden resultatet er ens

log4(4x+4)-2log4(x+1)=1/2

log4( 4x+4/(x+1)2) = 1/2 

41/2= ( 4x+4/(x+1)2)

x= 1


Svar #7
06. oktober 2013 af Lene5330 (Slettet)

Jeg bliver desuden også spurgt om; '' For hvilke værdier af x giver lignigen mening '' 


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. oktober 2013 af mathon

log4(4x+4) - 2log4(x+1) = 1/2      giver mening for  x > -1


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. oktober 2013 af SuneChr

# 7

Ligningen i # 2 giver kun mening for x = 1.
Alle andre x-værdier giver ingen mening i den foreliggende ligning i # 2.


Brugbart svar (1)

Svar #10
06. oktober 2013 af mathon

#8
 

log4(4x+4) - 2log4(x+1) = (1/2)       giver mening for  x > -1 før løsningen kendes

konklusion:
                    log4(4x+4) - 2log4(x+1) = (1/2)     giver efterfølgende kun mening for x = 1
                    


Skriv et svar til: Logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.