Matematik

Ligningsstykker

06. oktober 2013 af la12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP

Hvordan løser man disse opgaver? :

1) (3x2 - 12x + 12) / (5x2 - 10x)  

Løs følgende ligningsstykker med to ubekendte:

1) 2x - y = 6

-4x + 2y = -2

2) -x + 6y = 4

2x - 12y = -8

3) 2x - 3y = 3

3x + y = 10


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2013 af mathon


                Brug lige store eller modsatte koefficienters metode.


Svar #2
06. oktober 2013 af la12 (Slettet)

Hvad mener du?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2013 af janusvm (Slettet)

I ligningssystemer som disse er der en række operationer, som kan foretages på ligningerne, uden at der ændres i deres løsningsmængde — du kan gange alle led i en ligning med en skalar, og du kan lægge den ene ligning til den anden eller trække den fra.

Dette udnytter du ved at skalere de to ligninger i ligningssystemet op eller ned, således at du eliminerer en ubekendt ved addition eller subtraktion af de to ligninger.

Se for eksempel på 3)

For at eliminere x i dette system, skalerer vi den første ligning op med 3 og den anden op med 2

Nu trækker vi den ene ligning fra den anden, hvorved x elimineres, og y således er den eneste ubekendte tilbage

Det samme nummer kan gøres for at finde x, hvorved y elimineres

De to ligninger lægges sammen, fordi y har forskelligt fortegn i de to ligninger, og man får således


Svar #4
06. oktober 2013 af la12 (Slettet)

TAK! :)


Skriv et svar til: Ligningsstykker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.