Matematik

Andengradsligning

06. oktober 2013 af Azayaz (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle

Jeg forstår ikke, hvordan x^2 - 4x = 0, kan omskrives til (x-2)^2 - 2^2 = 0 via kvadratsætningen. Er der nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2013 af peter lind

x2-4x +22 -22  = (x2-4x +22) -22 = (x-2)2-22


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2013 af mathon


           x2 - 4x = 0

           x2 - 4x + 4    - 4 = 0

           x2 - 2•(x•2) + 22    - 4 = 0

           (x - 2)2 - 4 = 0

          

          


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.