Matematik

Afleveringshjælp!

02. november 2005 af BaggerTheMan (Slettet)
Hej

Jeg har en aflevering, som driller mig lidt, har derfor brug for lidt hjælp!
Opgaven om vektorer hedder:
a=[5-t;2] og b=[4;t+1]
for hvilken tal er a parrallel med b?

Er ikke helt med på hvor jeg starte og slutte, så lidt hjælp ville være rigtig godt! På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2005 af Epsilon (Slettet)

Du har to ikke-nulvektorer i planen. Hvilket kriterium kan da benyttes til at sikre, at de er parallelle?

//Epsilon

Svar #2
02. november 2005 af BaggerTheMan (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker på dette, men ret mig hvis det er forkert:
v=180 grader
skalarproduktet af a og b = længderne af a*b*cos(v)
cos(v)=-1

Er det helt forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2005 af Dejbjærg (Slettet)

Hvis a og b skal være parallelle skal determinanten være nul
det(a,b) = 0
a1*b2-a2*b1 = 0

(5-t)*(t+1)-2*4 = 0

og nu skal du så finde t

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2005 af Dejbjærg (Slettet)

Jeg får t til at være enten 2-kvadratrod 3 eller 2+ kvadratrod 3

Svar #5
02. november 2005 af BaggerTheMan (Slettet)

Så for jeg en andengrads ligning, som hedder:
-t^2+5t+13=0??
D=77
t=-1,8874.... og t=6,88748...??

Svar #6
02. november 2005 af BaggerTheMan (Slettet)

men eftersom at det er uden hjælpemidler, vil mit resultat vel være:
t=(-5plus,minus kvardratrod(77))/-2??

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2005 af Epsilon (Slettet)

#5:
Nej, regn venstresiden ud igen. Du skal ende op med andengradsligningen

4t - t^2 - 3 = 0

Indse derved at løsningerne er

t = 1 v t = 3.

//Epsilon

Svar #8
02. november 2005 af BaggerTheMan (Slettet)

hehe... dum regnefejl... min fejl... fandt ud af den, takker for hjælpen!

Skriv et svar til: Afleveringshjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.