Matematik

Løsningsmængde

09. oktober 2013 af denise94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens!

sidder med en matematik aflevering, hvor at en af spørgesmålene lyder

"Bestem løsningsmængderne til...."

| x | = < 3 

nogen som kan forklare mig det? 

er | det samme som en normal parantes?? 

Håber nogle kan forklare mig det! :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

|x| betyder "den numeriske værdi af x". Uligheden er vel

|x| ≤ 3 .

Løsningsmængden er alle de tal, hvis numeriske værdi er mindre end eller lig med 3.

Der gælder:

|x| = x , hvis x ≥ 0 , og
|x| = -x , hvis x < 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2013 af SuneChr

| x |  ≤  3        ⇔      - 3 ≤ x ≤ 3
Man har generelt:
| x |  ≤  a        ⇔      - a ≤ x ≤ a


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2013 af christinablox (Slettet)

| x |: numerisk værdi, det betyder også absolut værdi -altså uden hensyntagen til fortegn. Derfor en løsningsmængde mellem minus 3 og 3 som også pointeret at Sune #2 herunder

| x |  ≤  3        ⇔      - 3 ≤ x ≤ 3
 


Svar #4
10. oktober 2013 af denise94 (Slettet)

Tak for de gode svar! 

har dog lige et spørgsmål mere, hvornår ved jeg at der skal være den der streg under < og hvornår den ikke skal være der? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2013 af christinablox (Slettet)

< betyder (skarpt) mindre end, mens hvis der er streg under: ≤ betyder det mindre end eller lig med.

eks: x<5 betyder x er (strengt) mindre end 5, hvorimod x ≤ 5 betyder at x er mindre end fem eller lig med 5.

Det samme naturligvis for større end >


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. oktober 2013 af SuneChr

x ≤ 5     ⇔    ( x < 5  ∨  x = 5 )


Skriv et svar til: Løsningsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.