Matematik

maple hjælp!

10. oktober 2013 af mortensvin (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg har et frustrerende problem med taylorpolynomier i maple. Jeg skal finde taylorpolynomiet af grad 100 til funktionen f(x)=arcsin(x). Jeg har skrevet følgende:

f:=x->arcsin(x);

T100:=mtaylor(f(x),x=1,101);

Og maple giver følgende fejlmeddelelse:

Error, (in mtaylor) does not have a taylor expansion, try series()

der er ikke rigtig noget hjælp at hente på maples hjemmeside.

Kan nogen gennemskue hvad jeg gør forkert?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ifølge manualen http://www.maplesoft.com/support/help/Maple/view.aspx?path=mtaylor

er mtaylor en procedure til at beregne en multivariat Taylorudvikling.

Her skal man nok benytte "taylor", se

http://www.maplesoft.com/support/help/Maple/view.aspx?path=taylor


Svar #2
11. oktober 2013 af mortensvin (Slettet)

Jeg er ret sikker på at det er mtaylor, jeg har nemlig lavet en anden opgave, hvor jeg har skrevet:

f:=x->x^4+7*x^2-2;

T3:=mtaylor(f(x),x=1,4);

Hvor det fungerede...


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2013 af skyri (Slettet)

Den afledede af arcsin(x) eksisterer ikke for x=1, så du kan ikke lave din Taylor række omkring x=1.


Skriv et svar til: maple hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.