Matematik

Førsteordens diff-ligning

14. oktober 2013 af DrJonas (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er ikke sikker på min fremgangsmåde giver det rigtige svar, så håber nogen kan være behjælpelig med følgende:

Beregn i hånden den partikulære løsning til differentialligningen: y'(t)=(t^2+5)/y(t)^2, der opfylder y(0) = 3. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2013 af mathon


                         ∫y2dy = ∫(t2+5)dt

                        (1/3)y3 = (1/3)t3 + 5t + k1

                        y3 = t3 + 15t + k

                        y = (t3 + 15t + k)1/3

                                              og                            33 = 03 + 15•0 + k
                                                                              k = 27

                        y = (t3 + 15t + 27)1/3


Svar #2
14. oktober 2013 af DrJonas (Slettet)

ok, så var mine udregninger rigtige :) tak for svaret


Skriv et svar til: Førsteordens diff-ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.