Kemi

pH og titrering!

16. oktober 2013 af maikenC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave, jeg er meget i on hvad min Cs er?

Til 100 mL rent vand sættes 10 mL 0,60 mol/L saltsyre.

1. Beregn pH i opløsningen.

pH = -logCs --> -log(0,60mol/L) = 

Til opløsningen sættes 20 mL af 0,20 mol/L natriumhydroxid.

2. Opskriv reaktionsskemaet for reaktionen mellem saltsyre og natriumhydroxid.

HCl+NaOH --> NaCL+H2O

3. Beregn pH i opløsningen efter basetilsætningen.

Der tilsættes yderligere 20 mL af 0,20 mol/L natriumhydroxid til opløsningen.

4. Beregn pH i opløsningen efter basetilsætningen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2013 af 012343210

Se word fil. lige som en bonusinfo skriver jeg M (molær) som er det samme som mol/l...

skriv hvis der er noget du ikke forstår

Vedhæftet fil:2.docx

Svar #2
16. oktober 2013 af maikenC (Slettet)

Tusind tak for svar. Når jeg prøver at regne Cs= n/V så får jeg det ikke til at give det samme som det du har udregnet hvor du siger Cs=0,6*10/110ml

n=0,6M*0,01L = 0,006M

C=n/V = 0,006M/0,110L = 0,054mol/L 

Hvad gør jeg galt her? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2013 af 012343210

hvis du tager næste decimal med er det et 5'tal. Jeg runder bare op da det er tættere på de 0,055 end de 0,054:)

p.s. Du må ikke give stofmængen i M. stofmængden skal gives i mol, mens koncentrationen må gives i M som er det samme som mol/L


Svar #4
16. oktober 2013 af maikenC (Slettet)

Jeg har vist hovedet under armen, kan da godt se jeg bare skal runde op.. Hihi.. Er vist bare totalt forvirret over at have siddet med alle de kemiopgaver :)


Svar #5
16. oktober 2013 af maikenC (Slettet)

Nu har jeg prøvet at laev spørgsmål 4 og kan det passe at pH bliver den samme som o spørgsmål 3?

           HCl           + NaOH        -->   NaCl + H2O

n         0,006mol      0,008mol         

V        0,1L             0,04L

C        0,55M           0,2M

Dvs at der er 0,002 mol efter at det har reageret.

CHCl= n/V -->  0,002mol/(0,1+0,040)  = 0,014M

pH= -logCs --> -log(0,014M) = 1,85


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. oktober 2013 af 012343210

Det er rigtig at der er 0,002 mol tilbage bagefter - men det er NaOH som du har i overskud nu. Derfor er det ikke koncentrationen af HCl som du udregner men koncentrationen af NaOH. pH udregnes derefter som en stæk base (da NaOH jo er sådan en).


Svar #7
16. oktober 2013 af maikenC (Slettet)

Er det her rigtigt?

[OH-] = X*C-->1*0,002mol = 0,002mol

pOH = -log[OH-] = -log(0,002mol) = 2,7

pH = 14-pOH = 14-2,7 = 11,3


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. oktober 2013 af 012343210

nej du var tættere på før. Jeg samlet lige lidt af det du har skrevet for at få det korrekt:

Dvs at der er 0,002 mol NaOH efter at det har reageret.

CNaOH= n/V -->  0,002mol/(0,11+0,040)  = 0,013M

CNaOH = COH <- Da det er en stærk syre

pOH = -log[OH-] = -log(0,013M) = ??

pH = 14-pOH = ??

Yderligere spottede jeg lige i svar#5 at du angiver et volumen på 0,1L og det er 0,11L (det er nok bare en slåfejl


Skriv et svar til: pH og titrering!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.