Matematik

Logaritmeopgave

16. oktober 2013 af SaraNielsen00 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Min opgave lyder:
Angiv logaritmen til hvert af de overstående tal (10^1, 10^2 ovs.)
Idet log7=0,8451 og log14= 1,1461, skal du angive 10^0,8451 og 10^1,1461

Jeg forstår virkelig ikke hvad det er opgaven går ud på? forstår slet ikke hvordan den skal løses, så håber i kan hjælpe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

F.eks.

log(10^x)=x

log(10^2)=2


Svar #2
16. oktober 2013 af SaraNielsen00 (Slettet)

Men hvad er det så jeg skal bruge de der tal til der står i opgaven, altså 10^0,8451? :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2013 af SuneChr

Du skal, i søvne, kunne sige:
"Ved (titals)logaritmen til et tal forstås den eksponent man skal give 10 for at få tallet".


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

TIlsvarende gælder der

10log(x) = x .

Funktionerne log(x) og 10x er hinandens omvendte funktioner.


Svar #5
16. oktober 2013 af SaraNielsen00 (Slettet)

Okay, synes nu ikke der er nogen grund til at lave "sjov" med jeg ikke kan?
Men altså hvad skal jeg så bruge det her til: Idet log7=0,8451 og log14= 1,1461, skal du angive 10^0,8451 og 10^1,1461?? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Så bør du med det oplyste i opgaven kunne se, at

100,8451 = 10log(7) = 7 , osv.


Svar #7
16. oktober 2013 af SaraNielsen00 (Slettet)

#6

Tusinde tak :)


Svar #8
16. oktober 2013 af SaraNielsen00 (Slettet)

Spørg sikkert rigtig dumt, men hvad er det de vil have mig til at skrive?

log(10^3)=3
log(10^4)=4
Eller hvad? er det bare det?:)


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, generelt gælder der jo, at log(10x) = x .


Svar #10
16. oktober 2013 af SaraNielsen00 (Slettet)

Når okay, så den sidste sætning i opgaven er egentlig ikke en opgave eller hvad? :P
Altså Idet log7=0,8451 og log14= 1,1461, skal du angive 10^0,8451 og 10^1,1461?? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Den sidste del af sætningen angiver da opgaven for dig:

skal du angive 10^0,8451 og 10^1,1461


Svar #12
16. oktober 2013 af SaraNielsen00 (Slettet)

Men er det så bare at skrive at 10^0,8451=log7=7?
Forstår det ikke


Brugbart svar (0)

Svar #13
16. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Jo, den første del af opgaven blev løst for dig ovefor i #6. Jeg gik ud fra, at du så selv kunne løse resten af opgaven.


Svar #14
16. oktober 2013 af SaraNielsen00 (Slettet)

Ja, men skal jeg så skrive i denne her: skal du angive  10^1,1461
Er det her så svaret: 10^1,1461=10^log(14)=14 ?


Brugbart svar (0)

Svar #15
16. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Ja. Man benytter det oplyste i opgaven og så en grundlæggende egenskab ved logaritmefunktionen og dens omvendte funktion.


Svar #16
16. oktober 2013 af SaraNielsen00 (Slettet)

Når okay, synes bare opgaven virkede meget sværre end dette, men tak for hjælpen tror jeg forstår det nu :)


Brugbart svar (1)

Svar #17
16. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#16

Ved enhver opgave drejer det sig om at læse det der står, ikke det man tror der står.


Skriv et svar til: Logaritmeopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.