Matematik

integralregning

17. oktober 2013 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen :)

Er der ikke nogle der kan hjælpe mig med den nedenstående opgave, jeg kan ikke finde ud af det.

opg:Betragt funktionen f med forskrift
f(x) = x2 − 3x − 10
Bestem de to stamfunktioner til funktionen f hvis grafer har førsteaksen som tangent.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2013 af peter lind

Det sidste betyder at der findes et x så F(x) = f(x). Det kan du bruge til at bestemme integrationskonstanten


Svar #2
17. oktober 2013 af LeylaDogan (Slettet)

#1 skal man først integrerer funktionen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, man skal integrere funktionen f(x) . Man skal også løse ligningen f(x) = 0 , for i hver af denne lignings løsninger skal der for stamfunktionen gælde, at F(x) = 0 .


Svar #4
17. oktober 2013 af LeylaDogan (Slettet)

1. har jeg integreret funktionen.

2. fik F(x)=2x+3

3. så har jeg sat dem lim med hinanden, og solvet dem det ser sådan ud

solve(f(x)=F(x), x)= x=3.14005 eller x= -4.14005

kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, du har differentieret funktionen i stedet for at integrere den.

Man skal ikke løse ligningen F(x) = f(x), men f(x) = 0 (se #3). Man skal bestemme de mulige steder, hvor en stamfunktion kan have førsteaksen som tangent.


Svar #6
17. oktober 2013 af LeylaDogan (Slettet)

integrere funktionen til 0.333333*x3+1.5*x2-10*x

kan man gøre det på TI InterActive?


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du har "elegant" smidt et led væk i stamfunktionen. Din stamfunktion er ikke korrekt. Man integrerer en simpel funktion som denne ved håndkraft.

Som nævnt i #3 og #5 skal man ikke løse ligningen F(x) = f(x) , men f(x) = 0.


Svar #8
17. oktober 2013 af LeylaDogan (Slettet)

nu har jeg rette stamfunktionen, er den nu korrekt?

hvordan skal man løse f(x)=0??


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man skriver den eksakt med brøker og ikke tilnærmede decimaltal. Desuden mangler der den vilkårlige integrationskonstant k, som netop er vigtig for opgavens videre løsning.

F(x) = (1/3)·x3 − (3/2)·x2 − 10·x + k .

Ligningen f(x) = 0 er en 2.-gradsligning.


Svar #10
17. oktober 2013 af LeylaDogan (Slettet)

#9 skal man så finde rødderne eller isolere k, er helt forvirret nu???


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Man skal løse ligningen f(x) = 0, som er en 2.-gradsligning:

x2 − 3x − 10 = 0 .

Faktoriser venstresiden og benyt nulreglen.


Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.