Matematik

andengradspolynomium mm.

19. oktober 2013 af banski (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen, sidder med nogen matematik opgaver som jeg har brug for hjælp til, tænkte om i gad at være søde og hjælpe mig :D

bestem f(-2) når f(x)= 2x^2 + k * x + 1 og f'(-2)=0

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt betingelsen f '(-2) = 0 til at bestemme konstanten k, og beregn så f(-2) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

At f '(-2) = 0, betyder, at 2.-gradspolynomiet har sit toppunkt i (-2 , f(-2)). Hvis

f(x) = a·x2 + b·x + c, er f '(x) = 2a·x + b .

Hvis xT er toppunktets x-koordinat, har man da

f '(xT) = 2axT + b = (f(xT) - c)/xT + a·xT = 0 ,

hvoraf man ser, at

f(xT) = -a·xT2 + c .

Heraf ser vi, at vi kan beregne f(-2) uden først at beregne k , da a og c er kendte.


Svar #3
22. oktober 2013 af banski (Slettet)

jamen kan du give mig udregningerne? 


Skriv et svar til: andengradspolynomium mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.