Matematik

Nulreglen

20. oktober 2013 af eray (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, er der nogen der kan hjælpe mig med at finde nulreglen i disse ligninger:

(x – 3)2 = 0

-4x(2x + 5)2. (2x – 7) = 0

Jeg ved nemlig ikke hvad man skal ved den første, da parentesen er ophævet i 2 

Tak på forhånd! :-))


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2013 af SuneChr

Man undersøger, for hvilke værdier af x , der giver anledning til, at parentesen, eller dét, der står udenfor, er nul.
At parenteserne står "i anden", spiller ingen rolle. Parenteserns værdi er til stadighed nul.


Svar #2
20. oktober 2013 af eray (Slettet)

så svaret på 2 kan ligeså godt være (x+3)?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. oktober 2013 af mathon

#2

                -4x(2x + 5)2• (2x - 7) = 0

                -4x(2(x + 2,5))2• (2(x - 3,5)) = 0

                -32•x • (x + 2,5)2 • (x - 3,5) = 0

              


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. oktober 2013 af mathon

…når mindst én af faktorerne i et produkt er lig med nul, er selve produktet lig med 0:

    muligheder for faktorværdien 0 i hver enkelt af de tre faktorer:

                                              x kan være lig med -2,5

                                              x kan være lig med 0

                                              x kan være lig med 3,5


Svar #5
20. oktober 2013 af eray (Slettet)

Tusind tak Mathon, det hjalp meget! 


Skriv et svar til: Nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.