Matematik

Partiel differentation

20. oktober 2013 af jenshansen10 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej!

Jeg har vedhæftet et screenshot af opgavebeskrivelsen og hvad jeg har gjort indtil videre, men jeg har rigtig svært ved at forstår fremgangsmåden i denne type opgaver. Jeg har især to ting jeg ikke forstår:

1) Som det ses i det vedhæftede screenshot får jeg ∂/∂y = 2yx men når jeg regner dette i maple for at tjekke får jeg ∂/∂y = 2y(xy+1)+y2x = 3xy2+2y

2) Hvordan kommer man videre herfra?

På forhånd tak

Vedhæftet fil: Skærmbillede (50).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2013 af peter lind

Du bruger nogle forkerte regneregler. Det du bruger er (f*g)' = f'*g' hvilket ikke passer. Reglen er (f*g)' = f'*g+f*g'

Gang ud i parentesen først. Så vil det sikkert blive nemmere for dig


Svar #2
20. oktober 2013 af jenshansen10 (Slettet)

Det forstår jeg ikke, til den første opgave del af opgaven "beregn 2f/yx for f(x,y)=y2(1+xy)har jeg jo kun én funktion, nemlig funktionen f(x,y)=y2(1+xy) . hvordan kan jeg så bruge regnereglen for  (f*g)'


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2013 af peter lind

Du differentierer y2 og (1+x*y) hver for sig og ganger resultaterne sammen.


Svar #4
20. oktober 2013 af jenshansen10 (Slettet)

Okay tak, nu giver det mening :)


Svar #5
20. oktober 2013 af jenshansen10 (Slettet)

Men skal jeg egentlig gøre mere, når nu jeg har fundet ∂/∂y  og  ∂/∂x


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. oktober 2013 af peter lind

Den første skal du differentiere partielt med hensyn til x og den anden med hensyn til y.

Derefter gentages det med g(x,y)


Skriv et svar til: Partiel differentation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.