Engelsk

is it, it is ???

20. oktober 2013 af håbløse (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvorfor er det at det hedder det it is og ikke ikke is it i ligefrem ordstilling ????


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. oktober 2013 af Bonita1234 (Slettet)

Kommer vel an på om det er en "statement" eller en "question" :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2013 af Jeeefs (Slettet)

Bonita har ret.


Svar #3
21. oktober 2013 af håbløse (Slettet)

ja men hvorfor hedder det is it i question ???


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2013 af wasp88 (Slettet)

Det er fordi der som udgangspunkt benyttes ligefrem ordstilling på engelsk. Når der stilles et spørgsmål benyttes omvendt ordstilling, for at markere at der her er tale om et spørgsmål. Det er altså en slags lytter/læser-service, om du vil. 

ligefrem ordstilling = x (grundled/subjekt) før o (udsagnsled/verballed) altså grundled/subjekt og derefter udsagnsled/verballed. 

omvendt ordstilling = o før x, altså udsagnsled/verballed og derefter grundled/subjekt. 

f.eks.: 

It is a jacket. (ligefrem ordstilling, her konstaterer vi at ved at det her er en jakke) 

x  o    

Is it a jacket? (omvendt ordstilling, her spørger vi om det er en jakke) 

o  x

Omvendt ordstilling kan også bruges til at danne ikke-spørgende sætninger med, men oftest vil man, på engelsk, primært benytte omvendt ordstilling til spørgsmål. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2013 af Bonita1234 (Slettet)

Samme på dansk som på engelsk, så jeg ved ikke helt hvor din forvirring ligger?

Er det en kage? = Is it a cake?

Det er en kage = It is a cake.


Skriv et svar til: is it, it is ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.