Matematik

spørgsmål til tangentlignig

21. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde ligningen for en tangent i et punkt der hedder (3, f(x))

Hvordan forholder jeg mig til det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Punktet er formodentlig (3 , f(3)) . Benyt tangentligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0) ,

hvor x0 = 3


Svar #2
21. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)

Så i og for sig er det vel ligegyldigt? Jeg kan jo godt regne opgaven uden at kende den, ikke? Tror du det er en fejl?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det kan jeg da ikke tage stilling til uden at kende opgavens ordlyd. Står der (3 , f(x) i opgavens tekst? Jeg antog ovenfor, at det var en tastefejl fra din side.


Svar #4
21. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)

Ja, der står i punktet (3, f(x)) og ellers er det bare en almindelig opgave med at finde tangentens ligning i et punkt. Men jeg behøver jo i grunden ikke at kende f(x) der? Eller?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis der står (3 , f(x)) giver det ingen mening.


Svar #6
21. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)

Det gør der :). Men hvorfor giver det ikke mening? Det er vel logisk nok.

Hvis man har funktionen f(x) = 3x + 5, så har man for x = 3 den tilhørende værdi for f(x), altså f(3)? Sådan noget skal måske fremgå i stedet for bare at skrive f(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jo, men f(x) er ikke det samme som f(3) .


Svar #8
21. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)

Ja okay. Det er nok en fejl så :)


Skriv et svar til: spørgsmål til tangentlignig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.