Matematik

Polynomier

21. oktober 2013 af Karolinenis (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Håber i kan hjælpe mig med at regne dette ud, da jeg er helt lost.

F(x) = x^2 + bx + 8

Her skal jeg så bestemme konstanten b.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der må være mere oplyst i opgaven. Hvad mere skal der gælde om polynomiet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2013 af SuneChr

# 0
Med de informationer, man kan   t r æ k k e   ud af formuleringen,
er svaret på opgaven, - hverken mere eller mindre:

b kaldes i øvrigt en koefficient i denne sammenhæng her.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

En ekstra oplysning i den slags opgaver plejer at være, for eksempel, at polynomiet har netop een rod, eller at toppunktet er placeret på en bestemt måde. Men før trådstarter tager sig sammen til at formulere hele opgaven, er der vist ikke så meget mere at gøre her.


Svar #4
21. oktober 2013 af Karolinenis (Slettet)

Grafen for andengradspolynomiet

f(x)=x^2 +bx+8

er symmetrisk omkring x = 3. Bestem konstanten b.

Dette er hvad der står i opgaven.

Passer det så stadig at b = f(x) - x^2 - 8 / x ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Netop den oplysning om at grafen er symmetrisk omkring x = 3 var jo ikke nævnt i #0. Heraf følger det så at toppunktets x-koordinat er lig med 3.

Benyt så udtrykket for toppunktets x-koordinat til at bestemme b.

Hvis polynomiet kaldes f(x), så undlad at kalde det F(x).


Svar #6
21. oktober 2013 af Karolinenis (Slettet)

Så det vil altså sige at toppunktet ligge i 3? Men hvordan skal jeg så regne b ud, når jeg ikke ved hvad x er?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Benyt udtrykket for toppunktets x-koordinat til at bestemme b:

xT = -b/(2a) .

Indsæt de kendte værdier og løs ligningen for b.


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. oktober 2013 af SuneChr

Du må kende toppunktsformlen, og ved, at  x = - b/2a  i toppunktet.
a = 1  i tilfældet her.


Svar #9
21. oktober 2013 af Karolinenis (Slettet)

Okay tak!


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. oktober 2013 af SuneChr

# 0
Du må gerne, overfor læreren, understrege, at b er en koefficient og ikke en konstant.
Konstanten her, hedder 8 .


Svar #11
21. oktober 2013 af Karolinenis (Slettet)

Skal jeg nok lige minde ham om!


Skriv et svar til: Polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.