Matematik

Lineær sammenhæng

24. oktober 2013 af youtubee (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad skal jeg i de her opgaver? 

- Bestem stigningstal og konstantled for den linje der går gennem punkterne (68,171) og (–32, –237). Bestem linjens skæringspunkter med koordinatakserne.

-  Find en ligning for den rette linje der har stigningstal –3, og som går gennem punktet med koordinatsæt (2,7).

- Find en ligning for den rette linje der går gennem punkterne (3,7) og (19,15).


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2013 af mathon

1)

    topunkts-formlen

                                              y2 - y1
                                       a = ---------                 x1 ≠ x2
                                              x2 - x1

.
                                       y - y1 = a • (x - x1)             

                                       y = ax + (y1-a•x1

                                       y = ax + b

skæring med x-aksen:
                                       Sx = (0,b)

skæring med y-aksen:
                                       Sy = (-b/a,0)

                                      



                      


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2013 af mathon

2)
        punkt-hældnings-formlen:

                                       y - yo = a • (x - xo)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2013 af wintermute (Slettet)

Hej! Husk at ligningen for en ret linje er

    y = a·x + b,

hvor a kaldes for stigningstallet og b kaldes for konstantleddet. At et punkt (x0, y0) ligger på en sådan linje betyder at

    y0 = a·x0 + b.

Så i første spørgsmål ved du at

    171 = a·68 + b,

    -237 = a·(-32) + b.

Ved at trække den ene af ligningerne fra den anden, følger det at

    a = (171 - (-237)) / (68 - (-32)).

Når du kender a, kan du bestemme b ud fra

    171 = a·68 + b.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2013 af mathon

3)
     som i 1)

   kontrolberegning:

                     expand(solve(det([x,y,1;3,7,1;19,15,1])=0,y))


Svar #5
24. oktober 2013 af youtubee (Slettet)

- Find en ligning for den rette linje der går gennem punkterne (3,7) og (19,15).

denne opgave forstår jeg ikke??

hvad skal jg 


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. oktober 2013 af wintermute (Slettet)

#5

Her skal du gøre det samme som i det første spørgsmål (bestemme stigningstal og konstantled), men denne gang ud fra punkterne (3,7) og (19,15).


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Hvordan ville man løse 6#?


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

15=19*a+b

7=3*a+b

a=(15-7)/(19-3)=0,5

15=19*0,5+b

b=5,5

y=0,5x+5,5


Skriv et svar til: Lineær sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.