Matematik

andengradsligning

24. oktober 2013 af denise94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle! 

Jeg sidder med en andengradsligning som ser sådan her ud: 3b^2-5b-3 = -6b+1

jeg ved godt normalt hvordan jeg regner ligninger ud, altså det med at finde d først osv. 

Men mit spørgsmål hvordan ved jeg hvad a,b og c er til når jeg skal finde diskriminanten? Plejer godt at vide hvad a,b og c er i en ligning men forstår ikke hvad det er her, da der står et længere resultat efter lighedstegnet.

- Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Saml alle led på venstre side, så der står = 0 på højre side. Ligningen er en 2.-gradsligning i den variable b. Koefficienten A er koefficienten til leddet med b2 . Koefficienten B er koefficenten til leddet med b, og koefficienten c er konstanten. Udregn så d = B2 - 4·A·C.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2013 af mathon

en reduceret og ordnet andengradsligning
har formen
                        ax2 + bx + c = 0
men her
                        eb2 + fb + g = 0

           diskriminanten
                                       d = f2 - 4•e•g

                  
 


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.