Matematik

halvårlig rentefod

04. november 2005 af john2005 (Slettet)

Når man bruge rentefods-reglen ( Kn = K*(1+r)^n ), så regner man rentefoden ud pr. år..
Men hva hvis man ska regne den ud for det halvårige..

Ska man så bare tage halvdelen af det som rentefoden er pr. år? eller hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2005 af Sicma (Slettet)

Så er det vel bare:

Kn = K*(1+r)^0,5

Kn = Endelige resultat efter alle rentetilskrivninger.

K = Start beløb

r = rente (kommatal)

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2005 af Sicma (Slettet)

Læg mærke til at hvis han for renter hver måned er formlen:

K*(1+r)^6

K*(1+r)^0,5 kan derfor kun bruges hvis han ialt efter et år vil have fået r i rente.

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2005 af Sicma (Slettet)

for=får

Svar #4
06. november 2005 af john2005 (Slettet)

Det er fordi opgaven lyder:

Et beløb ønskes ved halvårlig rentetilskrivning forøget fra 8500 kr. til 12000 kr. på 3 år. Hvad er den halvårlige rentefod?

Hva ska jeg så bruge som eksponent i rentereglen?

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2005 af x^n+y^n=z^n (Slettet)

Eksponenten er 3år/½år = 1/6

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. november 2005 af x^n+y^n=z^n (Slettet)

Ups: ½år/3år=1/6

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. november 2005 af Sicma (Slettet)

Jep.. idet at der tilskrives rente 6 gange!

12000 = 8500*(1+r)^6

Så er det igang med at isolere...

Skriv et svar til: halvårlig rentefod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.