Matematik

Kunne en hjælpe mig?

25. oktober 2013 af Miasen2099 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle venner derude, jeg sidder med en mat aflevering og er ikke særlig god til det kunne I hjælpe mig? :-D

Opgaven lyder:

Der er givet et andengradspolynomium

f(x) = -x^2 +9

a: Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i hvert af grafens skæringspunkter med førsteakesen.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen f(x0) = 0 og benyt så tangentligningen i hvert af løsningspunkterne x0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2013 af AB2013 (Slettet)

Skæringspunkter med x-aksen:

-x^2+9=0 <=> x^2=9 <=> x = -3 eller 3

f ' (x) = -2x

f ' (-3) = 6 

Tangent 1: y = ax + b <=> y = 6x + b 

0 = 6 • (-3) + b <=> b = 18 

første tangent: y = 6x + 18 

Anden tangent beregnes lige sådan. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Men anden tangent giver vel også 6x+18?

Hvor får du tallet 18 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Tallet 18 kommer fra, at punktet (-3 , 0) ligger på tangenten.

Den anden tangent har ikke en samme ligning. Den har jo hældningskoefficient -2·3 = -6 .


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2013 af AB2013 (Slettet)

0 = 6 • (-3) + b <=> 0 = -18 + b <=> 18 = b <=> b = 18


Skriv et svar til: Kunne en hjælpe mig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.