Matematik

Fuldstændige løsning til differentialligning

25. oktober 2013 af MrElkjaer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan finder man den fuldstændige løsning til differentialligningen?

Sagen er den, at jeg har en matematik aflevering for til på torsdag, og vil gerne være færdig med den nu   Og det er aller sidste opgave, men kan ikke finde ud af det... 

Opgaven lyder:
Funktionen f er givet ved f(x)=sin(x)

a) Tegn grafen for f(x) --> f(x)=sin(x)
- Er gjort i grapmatica! (not to hard)

b) Bestem den fuldstændige løsning til ligningen f’(x)=0 --> Der er så her jeg står af... Tror jeg.
f'(x) af min første funktion er := f'(x)=cos(x)
Mit f'(x) = 0

Og når jeg skal finde den fuldstændige løsning, så er det vel til min f'(x)=cos(x) jeg skal gøre det til? Eller er det til min f(x)=sin(x) det er til her?
- Og skal så bare høre om jeg har gjort det rigtigt når jeg har fundet den fuldstændige løsning på f'(x)=cos(x)? <-- Se nedenstående billede


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven har ikke noget med differentialligninger at gøre. Det er en opgave i differentialregning.

Man skal løse ligningen f '(x) = 0 , dvs   cos(x) = 0 .

Se på enhedscirklen og bestem de x-værdier, hvor cos(x) = 0, dvs x = (π/2) + p·π , p ∈ Z .


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2013 af peter lind

Ja men det ser pænere ud med at skrive løsninge som ±π/2 +2n*π   n∈Z


Skriv et svar til: Fuldstændige løsning til differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.