Matematik

Monotoniforhold hjælp

26. oktober 2013 af ulla7 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Hvordan bedstemmer jeg monotoniforholdene i følgende funktioner?

a) f(x) = 2x - 4

b) f(x) = 2/5x - 1

c) f(x) = 3

d) f(x) = 2x - 1 for x ∈ [-2;5[

Hvad betyder dette tegn: ∈ ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2013 af mathon

Monotonien bestemmes af fortegnsvariatioen for f '(x) i monotoniintervallerne.

Monotoniintervallernes grænser findes ved løsning
af ligningen
                         f '(x) = 0


Svar #2
26. oktober 2013 af ulla7 (Slettet)

Så hvis nu jeg løser den første

a) f(x) = 2*0 - 4 = -4 hvad er monotoniforholdene så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2013 af LubDub (Slettet)


Svar #4
26. oktober 2013 af ulla7 (Slettet)

Så hvis nu jeg løser den første

a) f(0) = 2*0 - 4 = -4 hvad er monotoniforholdene så?

og hvorfor er det at man skal det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2013 af mathon

a)
          f '(x) = 2
          og f '(x) = 0 har ingen løsninger
          Her er monotoniintervallet hele Dm(f) = R.
          og f '(x) > 0 for alle x i Dm(f), hvorfor f(x) er monotont voksende i R.
         

.     ∈ betyder …tilhører mængden…


Svar #6
26. oktober 2013 af ulla7 (Slettet)

#5

Hvordan får du a til f(x) = 2??


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2013 af mathon

Hvordan differentierer du
                                              f(x) = ax + b?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

#6

     har du hørt om differentialkvotient?


Svar #9
26. oktober 2013 af ulla7 (Slettet)

#7
 

Hvordan differentierer du
                                              f(x) = ax + b?

hvad mener du? :)


Svar #10
26. oktober 2013 af ulla7 (Slettet)

#8
 

#6

     har du hørt om differentialkvotient?

Nej..


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. oktober 2013 af mathon

Når det kun drejer sig om lineære funktioner, behøver du ikke differentialregning.

Blot skal du vide:
                             •  positivt hældningstal indikerer monotont voksende funktion
                             •  negativt hældningstal indikerer monotont aftagende funktion
                             •  hældningstallet 0 indikerer konstant funktion - hverken voksende eller aftagende


Svar #12
26. oktober 2013 af ulla7 (Slettet)

#11
 

Når det kun drejer sig om lineære funktioner, behøver du ikke differentialregning.

Blot skal du vide:
                             •  positivt hældningstal indikerer monotont voksende funktion
                             •  negativt hældningstal indikerer monotont aftagende funktion
                             •  hældningstallet 0 indikerer konstant funktion - hverken voksende eller aftagende

De kender jeg godt! :)
Men hvordan finder jeg monotoniforholdene?


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. oktober 2013 af mathon

genlæs #11


Svar #14
26. oktober 2013 af ulla7 (Slettet)

Ja.... Men jeg forstår det stadig ikke... hvad er monotoniforholdet i a) ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #15
26. oktober 2013 af mathon

a)
           da hældningstallet 2 > 0 er funktionen  f(x) = 2x - 4  monotont voksende i R  (grafen peger skråt opad)


Svar #16
26. oktober 2013 af ulla7 (Slettet)

#15
 

a)
           da hældningstallet 2 > 0 er funktionen  f(x) = 2x - 4  monotont voksende i R  (grafen peger skråt opad)

I R???

Er montoniforhold ikke også noget med [0;5[ osv... Sådan nogle tegn?


Svar #17
27. oktober 2013 af ulla7 (Slettet)

???


Skriv et svar til: Monotoniforhold hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.