Matematik

Intervaller

27. oktober 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

Hej!

Jeg sidder og laver lidt matematik, da jeg går i stå ved denne opgave:

Ved en regneprøve med 21 spørgsmål havde 7.klasse flg. antal rigtige:

18, 15, 18, 6, 9, 11, 19, 11, 16, 16, 10, 8, 10, 6, 13 , 9, 9, 14, 10, 10, 17, 12, 7, 16

Hvor mange elever deltog i prøven? (24)

Find middeltallet (gennemsnittet) og typetallet (den observation, der er flest af). (gennemsnittet=12,083 - typetallet=10)

Inddel observationerne i intervaller på 3 og lav en hyppighedstabel.

antal observationer                        i intervallet

0                                                     1-3         

2                                                     4-6 

                                                      7-9

                                                      10-12

Tegn en blokdiagram, der viser fordelingen.

Det der er markeret med Fed, kan jeg ikke komme videre med - nogen der vil hjælpe mig?

På gensyn.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2013 af wintermute (Slettet)

Hej! Man laver en hyppighedstabel således:

For hvert hvert interval angiver du hvor mange af observationerne der ligger i intervallet. Eksempel: I din opgave ligger der 3 observationer i intervallet 13–15, nemlig: 15, 13, 14.

Nogle lærere vil have at man derefter beregner intervalfrekvenserne, dvs. at man for hvert interval angiver hvor stor en procentdel intervalhyppigheden (altså antallet af observationer der ligger i intervallet) udgør af det samlede antal observationer. Eksempel: I din opgave ligger der som sagt 3 observationer i intervallet 13–15. Det samlede antal observationer er 24. Så intervalfrekvensen for 13–15 er 3/24 = 0,125 = 12,5%.

Man kan tegne et blokdiagram (også kaldet et histogram) ud fra hyppighedstabellen:

Afsæt intervalendepunkterne på en tallinje, og tegn så for hvert interval et rektangel med areal proportionalt med intervalfrekvensen. Dette er ikke en ret god forklaring; en bedre kan findes her:

    https://da.wikipedia.org/wiki/Histogram

Se også s. 66–68 i formelsamlingen til folkeskolens afsluttende prøver.


Svar #2
02. november 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

#1

Tusind tak.


Skriv et svar til: Intervaller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.