Matematik

Cosinus eller sinus?

27. oktober 2013 af julle1991 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået en opgave, hvor jeg kender alle tre vinkler i en trekant og skal beregne siderne.

A = 30

B = 70

C = 80

Jeg forstår simpelthen ikke, hvilken formel jeg skal bruge - uanset hvad, har jeg jo flere end én ubekendt.

Håber I kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2013 af mathon

…du må have en oplysning mere!

    f.eks. en arealoplysning


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Det kan du heller ikke. En lille trekant og en stor trekant kan godt have de samme vinkler. Der må være givet noget mere i opgaven.


Svar #3
27. oktober 2013 af julle1991 (Slettet)

Kender ikke andet end de tre vinkler? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2013 af mathon

Kom med HELE opgaveteksten.


Svar #5
27. oktober 2013 af julle1991 (Slettet)

Tekst: tegn den vilkårlige trekant, sæt benævnelser på og beregn de manglende størrelser.
Så er der et skema, hvor tallene for A, B og C står og så skal man selv udfylde a, b og C. Har ikke andet.

Svar #6
27. oktober 2013 af julle1991 (Slettet)

a b og c selvfølgelig.

Brugbart svar (2)

Svar #7
27. oktober 2013 af SuneChr

# 0
Der er rigtignok uendelige mange trekanter ABC ,
hvor A = 30º , B = 70º  og C = 80º
Men der er hjælp at hente:
En af de mange trekanter har siderne
a = 0,5077
b = 0,9542
c = 1,0000
Hvis du vil have en trekant, hvor c skal være 7, ja,
så ganger du alle siderne med 7.


Svar #8
27. oktober 2013 af julle1991 (Slettet)

Hvordan har du beregnet det??

Brugbart svar (2)

Svar #9
27. oktober 2013 af SuneChr

# 8
Ved at beregne en trekant, hvor A = 30o  B = 70o  og c = 1
Man benytter nu proportionaliteten, som beskrevet i # 7 til beregning af en vilkårlig trekant
med de tre givne vinkler.


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. oktober 2013 af Bonita1234 (Slettet)

Tænkte også lige hvad? o:


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. oktober 2013 af mathon

eller udtrykt
                                              a•sin(B)              sin(B)
                              tan(A) = --------------- =  ------------------
                                            c - a•cos(B)     (c/a) - cos(B)

hvoraf
                                        sin(B)
                              c/a = --------- + cos(B)
                                       tan(A)

.


                                        sin(C)
                              a/b = --------- + cos(C)
                                       tan(B)

.


                                        sin(A)
                              b/c = --------- + cos(A)
                                       tan(C)
                             

             
                         


Skriv et svar til: Cosinus eller sinus?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.