Matematik

Andengradspolynomier

28. oktober 2013 af Kristinekjær (Slettet)

Hej er der nogle der kan hjælpe mig lidt på vej med dette spørgsmål:

I en funktionsanalyse indgår bl.a. følgende:

f(x)=0 sammenholdt med fortegn for f
f ’(x)=0 sammenholdt med fortegn for f ’
f ’’(x)=0 sammenholdt med fortegn for f ’’

Gør rede for betydningen af ovenstående.

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2013 af SuneChr

Du bør nok repetere andengradspolynomiet og andengradsligningen
og definitionerne på  f  ,    f '  og f ''  .
f (x) = 0 er ikke altid tilfældet,  forekommer højst to gange.
f '(x) = 0  forekommer netop én gang
f ''(x) kan ikke være 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2013 af mathon


        f(x) = ax2 + bx + c     a ≠ 0  x∈R

        f '(x) = 2ax + b

        f ''(x) = 2a ≠ 0

               f(xo) = 0       giver funktionens nulpunkter/rødder, hvis der er reelle løsninger

               f '(xo) = 0     giver ekstremumspunkt/toppunkt    detaljer se vedhæftede fil

               f ''(xo) = 0 og f '(xo)          giver skrå vendetangentpunkter, som ikke er aktuelt
                                                       for en andengradsfunktion


Skriv et svar til: Andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.