Matematik

Stamfunktion

29. oktober 2013 af thomasni (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Studieportalen. 

Kan i hjælpe mig med følgende stykke: 

Opgave 3

Funktionen f er givet ved

[Beskrivelse: f(x)=-4x+5]

Bestem den stamfunktion til f, hvis graf går igennem punktet (2,3)
Bestem den stamfunktion til f, hvis graf har linjen y = 3 som tangent

Ved virkelig ik hvordan jeg skal klare den her.

Mvh. Thomas 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2013 af peter lind

Hvad betyder det ] til sidst ?

Du skal foretage en almindelig integration. Integrationskonstanten bestemmes af F(2) = 3

Det sidste betyder at ligningen  f(x) = 3 bestemmer x koordinaten hvor tangenten rører grafen for F(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2013 af SuneChr

∫ (- 4x + 5) dx  =  F(x)

F(2)  =  3

F '(x)  =  f (x)

f (x0)  =  0  ∧  F (x0)  =  3


Svar #3
29. oktober 2013 af thomasni (Slettet)

Nu forstår jeg slet ik... :O Det gjorde mig bare mere forvirret.


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.