Matematik

algebra

29. oktober 2013 af Thecoolstuff (Slettet)

Har brug for hjælp med følgende 2 opgaver:

a) Gør rede for at 2/(x-3)(x-2)=2/(x-3)+-2/(x-2)

b) Gør rede for at (x^3-x^2-1)/(x-1)=x^2-(1/(x-1))


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Vis i hvert tilfælde, at højresiden er lig med venstresiden.


Svar #2
29. oktober 2013 af Thecoolstuff (Slettet)

Jeg kan ikke få det til at passe. Kan ikke se, hvordan de skal være lig hinanden


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) Overvej, om du mener + eller - ved det andet led på højre side. Forlæng brøkerne til deres fællesnævner og læg så brøkerne sammen.

b) Forlæng til samme nævner og læg så brøkerne sammen.


Svar #4
29. oktober 2013 af Thecoolstuff (Slettet)

den der således ud: 2/(x-3)(x-2)=2/(x-3)+(-2)/(x-2)

Er det korrekt indtil videre?

Brøkerne forlænges til: (2*(x-2))/(x-3)(x-2)+(-2*(x-3))/(x-2)(x-3). 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det ser fint ud.


Svar #6
29. oktober 2013 af Thecoolstuff (Slettet)

derefter sættes de på fælles brøkstreg og der ganges ind i parenteserne i tælleren:

(2x-4-2x+6)/(x-3)(x-2)=2/(x-3)(x-2)


Svar #7
29. oktober 2013 af Thecoolstuff (Slettet)

Tak for hjælpen. I opgave B ved jeg ikke helt hvad jeg skal gøre med x^2. Hvordan får jeg en fælls nævner?


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Benyt, at x2 = x2/1 .


Skriv et svar til: algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.