Matematik

Eksponentialregning

29. oktober 2013 af hansoggrete (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har brug for hjælp til opgave c i den vedhæftede opgave. Jeg ved slet ikke, hvordan jeg skal gribe den an.

Håber I kan hjælpe. På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Lav regression på tabellens data med en eksponentiel model.

I c) betragter man G(t) = M(t) / N(t) .


Svar #2
30. oktober 2013 af hansoggrete (Slettet)

Dvs. at jeg får G(t)=(1106*0,98t)/(65375*0,93259t)

Hvordan aflæser jeg så den procentvise stigning? Kan jeg skrive funktionen om til en "klassisk" eksponentiel funktion, altså y=b*at? I så fald hvordan, eller har jeg lavet noget andet forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt potensregneregler til at skrive G(t) som en eksponentialfunktion. Man kan benytte, at

a1t · a2t = (a1·a2)t

Bemærk også vinket om G(t) i #1.


Skriv et svar til: Eksponentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.