Matematik

Faktorisering

30. oktober 2013 af Manu0407 (Slettet)

Heeeej!

Jeg skal bestemme rødderne og faktorisere dette udtryk: x^2-x-2

R1: 2

R2: -1

Hvordan kommer jeg så videre herfra. Var syg da vi lærte faktorisering i min klasse..

På forhånd tak! 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Når 2.-gradspolynomiet har rødderne r1 og r2 , kan det faktoriseres

f(x) = a·(x-r1)·(x-r2)

Dette polynomium er normeret, så a = 1.


Svar #2
30. oktober 2013 af Manu0407 (Slettet)

Ja men hvad er x så? O.o


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

x er den uafhængige variable i polynomiet f(x).


Svar #4
30. oktober 2013 af Manu0407 (Slettet)

Uha.. Hva betyder det så? :-I


Svar #5
30. oktober 2013 af Manu0407 (Slettet)

Jeg forstår stadig ikke hvad jeg skal. Nogen der kan hjælpe mig??


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du skal indsætte de to rødder og a = 1 i udtrykket i #1.

Svar #7
30. oktober 2013 af Manu0407 (Slettet)

Det har jeg forstået, men det hjælper mig jo ikke meget bare at indsætte tallene når jeg ikke ved hvordan jeg skal gøre efterfølgende :-)


Svar #8
30. oktober 2013 af Manu0407 (Slettet)

Der kommer til at stå: 1*(x*2)*(x*(-1))
Også ander jeg ikke hvad jeg skal herfra? 
Skal jeg så gange ind i parantesen?


Svar #9
30. oktober 2013 af Manu0407 (Slettet)

Giver det så:
1(3x-2)
Hahaha jeg aner slet ikke om det her er rigtigt, gætter totalt!


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du har selv angivet rødderne r1 = 2 og r2 = -1 . Så får man jo

f(x) = (x-2)·(x-(-1)) = (x-2)·(x+1) .


Svar #11
30. oktober 2013 af Manu0407 (Slettet)

Jamen har jeg så faktoriseret?? O.o
Har jeg ikke kun bestemt rødderne??


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Udtrykket i #10

f(x) = (x-2)·(x+1)

er jo netop en faktorisering af polynomiet x2 -x -2 .


Svar #13
30. oktober 2013 af Manu0407 (Slettet)

Hahah undskyld, det er mig der er dum, har bare aldrig haft om det her! MEN MANGE GANGE TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #14
30. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Det var vel en ide selv at læse om de afsnit i din bog?


Skriv et svar til: Faktorisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.