Matematik

2.gradspolynomiet!

30. oktober 2013 af Manu0407 (Slettet)

HEJ!

Der oplyses i en opgave at et andengradspolynomie har rødderne 5 og 9 og punktet (7,4) ligger på dens graf. 
Opskriv en forskrift for polynomiet.

Så har jeg valgt at sige at a bestemmes udfra indsættelse af punktet 7,4 samt de 2 rødder hvor vi herefter isolere a. 

Altså således: 4=a*(7-5)(7-9)
Også har jeg så isoleret a så det gav 2. 
Er svaret så P(x)=2(x-5)(x-9)
??

Jeg aner ikke om jeg har lavet det rigtigt. Kører ren gætte konkurrence..


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du har ikke bestemt værdien af a korrekt. Udregn (7-5) og (7-9) korrekt og løs så ligningen i a.

Løsning af matematikopgaver skulle være baseret på det, du har lært i din undervisning, ikke på tilfældigt gætteværk.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2013 af peter lind

Metoden er rigtig; men du har regnet forkert


Svar #3
30. oktober 2013 af Manu0407 (Slettet)

#1
 Jeg har været syg, men tak for din hjælp da 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Netop derfor bør du jo gennemarbejde de afsnit, som er blevet gennemgået under dit fravær.


Svar #5
30. oktober 2013 af Manu0407 (Slettet)

Jeg kan dog stadig ikke finde ud af hvad jeg har regnet forkert, medmindre resultatet er 3?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Prøv at genlæse forklaringen i #1. Udregn (7-5) og (7-9) og indsæt.

(7-5) = ...

(7-9) = ...

Løs så ligningen

(7-5)·(7-9) = 4 .


Svar #7
30. oktober 2013 af Manu0407 (Slettet)

7 - 5 = 2

7 - 9 = -2

Vil du så have der skal stå a*2-2=4?


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, det vil jeg bestemt ikke. Du roder jo totalt rundt i regningsarterne.

Så skal man løse ligningen

a·2·(-2) = 4 .


Svar #9
30. oktober 2013 af Manu0407 (Slettet)

Giver det så -1???????


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja.


Svar #11
30. oktober 2013 af Manu0407 (Slettet)

TAK


Skriv et svar til: 2.gradspolynomiet!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.