Matematik

Lungevolumen

31. oktober 2013 af Yofo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! 

Jeg har brug for noget hjælp til en opgave, og den lyder på at:

I følge en model afhænger en persons lungevolumen y(i liter) af alderen x(i år) på den følgende måde 
y=110*(ln(x)-2/x)    x>10.

Fremstil en graf for personens lungevolumen for 10<x<70 og find den alder hvor personens lungevolumen er maksimal.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2013 af SuneChr

Tegn grafen og find x0  for y '  = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Find maksimum for funktionen

f(x) = 110·(ln(x) - (2/x))

i intervallet ]10 , 70[ .

Start med at løse ligningen f '(x) = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2013 af SuneChr

# 0, 1, 2
∀ x ∈ ]10 ; 70[  :      f ' (x) > 0
# 0
Tror du modellen er korrekt skrevet ned?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven genfindes som Opg 1.8 i dette link

http://education.ti.com/sites/DANMARK/downloads/pdf/PROBLE_1.PDF

Her er funktionen defineret som

y = 110 · (ln(x) - 2) / x   , 10 ≤ x ≤ 70 ,

hvor man så skal finde maksimum i intervallet [10 ; 70] .

I #0 er der sikkert tale om den hyppigt manglende parentes omkring tælleren i en brøk.


Skriv et svar til: Lungevolumen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.