Matematik

S-togsvogne

31. oktober 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

DSB bruger mange penge på at rense de S-togsvogne, der er blevet overmalet med graffiti.

2001 = 3229

2002 = ????

2003 = 4699

2004 = 5439

1. Hvor mange S-togsvogne blev renset i 2002?

2. Beregn forskellen i antallet af rensede vogne fra 2003 til 2004. (740)

3. Hvor mange procent er antal rensede togvogne steget fra 2003 til 2004.

Det er 1. og 3. jeg ikke kan finde ud af...

Håber at der er nogen, der vil hjælpe..

På forhånd, tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Måske er det oplyst i opgaven, hvordan antallet af S-togsvogne har udviklet sig? Er der tale om en lineær udvikling?

I 3. sætter man forskellen fra spm.2 i forhold til antallet i 2003 og udtrykker den brøk i %.


Svar #2
31. oktober 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

#1

Nej, ingen lineære udvikling.

Hvad mener du med; "...spm.2 i forhold til antallet i 2003 og udtrykker den brøk i %."?


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

I spm. 2 beregner man en forskel. I spm. 3 skal beregne, hvor stor en del denne forskel udgør af antallet i 2003.


Svar #4
31. oktober 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

Så den hedder;

740/5439*100?


Svar #5
31. oktober 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

Eller er jeg HELT forkert på den?


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du bruger antallet i 2004. Man skal benytte antallet i 2003, som tidligere nævnt.


Svar #7
31. oktober 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

#6

Åh.. Så den hedder altså:

740/4699*100?


Svar #8
31. oktober 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

Eller er det igen de forkerte tal? :i


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, det ser rigtigt ud. Resultatet er i %.


Svar #10
31. oktober 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

#9

Ok - tak!

Men hvad gør' jeg ved spm. 1.?


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Du bliver nødt til at formulere hele opgaven, hvis du vil have hjælp til det.


Svar #12
31. oktober 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

#11

Jamen hele opgaven er formuleret. Der står ikke mere. 


Brugbart svar (0)

Svar #13
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Så må du nøjes med de svar du allerede har fået.


Svar #14
31. oktober 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

#13

Jamen jeg har da ikke fået svar i spm. 1.?

Udover hvis; "Måske er det oplyst i opgaven, hvordan antallet af S-togsvogne har udviklet sig? Er der tale om en lineær udvikling?" er et svar.

Men ellers tak for hjælpen i spm. 3.


Brugbart svar (1)

Svar #15
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Jeg har fundet opgaveteksten her

http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=2&cad=rja&ved=0CC0QFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.gurrevej.skole.helsingor.dk%2FFaelles%2FUgeplan%2F201248%2F09K%2F29110207.pdf&ei=o75yUuvBGqmMyQHDgIHIDg&usg=AFQjCNHP-17AJVX0ygsXc2EGDl6hr0-8yg

og i den opgave er der vedlagt et søjlediagram der viser antallene for de fire år, men der er kun angivet tal for de tre af årstallene. Det er så meningen, at du selv skal aflæse søjlediagrammet for året 2002. Det diagram er en del af opgaven.


Svar #16
31. oktober 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

#15

Det er den! Men i min er der ikke noget diagram?


Svar #17
31. oktober 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

Kan du så hjælpe mig udfra den diagram? For jeg kan ikke aflæse den!


Brugbart svar (0)

Svar #18
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#17

Prøv at give dit bedste skøn.


Brugbart svar (0)

Svar #19
01. november 2013 af SuneChr

# 17

 

Vedhæftet fil:SP 0111130302.PNG

Svar #20
01. november 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

#19

Hvor meget er a og b?


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.