Matematik
Regneforskrift
03. november 2013 af
kajo01 (Slettet)
-
Niveau: C-niveau
Kan ikke finde ud af denne opgave, håber der er nogen der kan hjælpe, tak på forhånd :)
Bestem regneforskriften for denne lineære funktion f(x)=ax-1, der går gennem punktet (-2,5)
Bestem regneforskriften for denne lineære funktion f(x)=ax-1, der går gennem punktet (-2,5)
Svar #1
03. november 2013 af Drunkmunky (Slettet)
Du skal finde den funktion, der er givet på formen ax-1, som går gennempunktet (-2,5).
Ved udregning, har du altså,at da (x,y)=(-2,5), vil du finde, at
5=a*(-2)-1 => 5=-2a-1 => 6 =-2a => a = -3
Altså er funktionen givet ved
f(x)=-3x-1
Skriv et svar til: Regneforskrift
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
