Matematik

HJÆLP TIL HJEMMEREGNING

04. november 2013 af Pernille321 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

1. hvor meget koster en rød kufffert og en sort kuffert og en håndtaske tilsammen  = 1927 kr.

De får 20% rabat

2. Hvor mange kroner får de så i rabat ved købet? 
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. november 2013 af SuhrB (Slettet)

Du skal finde ud af hvad 20 % af kr. 1927 er.

1. Først finder du 1 % ved at dividere 1927 med 100. (% betyder 100-dele, så hvis du deler den med 100, finder du ud af hvad 1 % er)

1927 / 100 = 19,27

2. Nu ved du hvad 1 % er. Nu skal du finde ud af hvad 20 % er. 20 % er 20 gange større end 1 %. Du skal derfor gange 1 % med 20.

19,27 * 20 = 385,40

De får altså 385,40 kr. i rabat ved købet.


Svar #2
04. november 2013 af Pernille321 (Slettet)

Okay tusind tak!


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. november 2013 af mathon

kort:
           rabat = (1927 kr) • 0,20


Skriv et svar til: HJÆLP TIL HJEMMEREGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.