Matematik

3-trinsreglen

04. november 2013 af Simon8700 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Nogen som der kan hjælpe med denn opgave, tak.

Lad f(x)=ax^2+c.

a) Brug 3-trinsreglen til at bestemme f'(7)

b) Brug 3-trinsreglen il at bestemme 'f’(Xo)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opstil differenskvotienten

(f(x0+h) - f(x0)) / h

for den forelagte funktion og lad derefter h gå mod 0 .


Svar #2
04. november 2013 af Simon8700 (Slettet)

Kan du ikke bruge den første opgave som eksempel, for forstår det ikke lige helt..


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2013 af mathon

f(7+h) - f(7) = a•(7+h)2+c  -  (a•72+c) = a•(49+14h+h2)  + c - 49a - c = 49a + 14ah + ah2 + c - 49a - c =
                                                                                                                                            (14a + ah)h

f(7+h) - f(7)    (14a + ah)h
--------------- = --------------- = 14a + ah
         h                   h

           f(7+h) - f(7)
limes  ---------------- = f '(7) = 14a + a•0 = 14a
h->0              h


Svar #4
04. november 2013 af Simon8700 (Slettet)

Mange tak for svar! tror godt jeg kan lave den anden nu


Skriv et svar til: 3-trinsreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.