Samfundsfag

Politik

04. november 2013 af eppeheppe - Niveau: A-niveau

Hej!

Nogen der kan forklare mig de enkelte partier som Venstre, konservative osv.. 

Er helt vild dårlig til samfundsfag :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2013 af 123434

Venstre

Nulvækst

lavere topskat

lavere selskabsskat

Konservative 

ønsker samme økonomiske politik som Venstre

Det er vigtigere for en konservativ end en liberalist at holde fast i traditioner. Så de konservative går mere op i traditioner, kongehus osv. 


Brugbart svar (2)

Svar #2
05. november 2013 af Walras

Altså, altså. De enkelte partiers holdninger til løst og fast bør da være almen viden i et demokratisk samfund som det danske og ikke noget, som skal diskuteres på A-niveau i samfundsfag. 

Hvis man ikke ved noget om det, har det ikke noget at gøre med, at man er dårlig til samfundsfag. Det vidner om en helt almindelig ignorance over for sit eget samfund og ens egen demokratiske ret. Det næste bliver vel, at du ikke ved, hvad der står i Grundloven. 

At tænke sig at folk i Tunesien, Egypten, Syrien osv. kaster deres liv væk for at opnå et samfund som vores - de skulle bare vide, at mange danske unge har problemer med deres samfundsfag.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2013 af nybegynderen

Der er to parametre som du kan se på, den økonomiske og den værdipolitiske. Nedenfor er det blandet lidt sammen for at give et hurtigt overblik

Partierne på venstrefløjen, Enhedslisten, SF og Socialdemokratiet slår sig på at være solidariske og tage hånd om de svageste i samfundet på den værdipolitiske skala. Deres ideologi er mennesket over systemet. Den politik spiller Dansk Folkeparti til dels også på (lidt groft kan man sige at DF siger danskerne over systemet) og derfor har de snuppet mange tidligere socialdemokrater. De adskiller sig dog væsentligt fra de andre partier på at de er modstandere af for megen indvandring. SF og Socialdemokraterne er blevet påvirket og synes også det er en god ide at lave en eller anden form for regulering sammen med de fleste andre partier i Folketinget. Partierne på venstrefløjen tror i bund og grund mere på at social arv har betydning og derfor på at alle ikke har de samme forudsætninger for et godt liv, selvom de har de samme basale forudsætninger som borgere i DK.

Venstre, Konservative og Liberal Alliance mener derimod at enhver er sin egen lykkes smed. Det skal kunne betale sig for dem der gør en ekstra indsats. De mener at dem der tjener meget, selv har sørget for at bringe sig i den gunstige situation, og derfor er det urimeligt at beskatte dem så meget. De er rige fordi de har kæmpet for det. Det betyder ikke, at de ikke støtter at der skal være hjælp til de svageste. Det gør de i høj grad, men fortrinsvis til dem der ikke kan klare sig selv. De mener at der er for mange ydelser som klæber til en alt for ueffektiv offentlig sektor. De mener at konkurrence mellem offentlig og privat eller bare ren privat (pga de privates bundlinjelogik, alt skal være rentabelt, ellers må det lukke) vil skabe bedre effektivitet, færre udgifter, dermed mindre skat. Endemålet er at folk skal have større råderet over de penge de selv tjener. Liberal Alliance mener yderligere at der skal være mere frihed for det enkelte individ, færre påbud og regulationer og endnu bedre vilkår for erhvervslivet. Det er erhvervslivet der bærer byrden og skaffer penge til DK, den offentlige sektor bruger dem bare, de skaber ikke værdier som man kan betale noget med overfor udlandet.  


Skriv et svar til: Politik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.