Matematik

Rødder

05. november 2013 af Sandratonsorn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, nogle der kan hjælpe med denne opgave? 

Bestem b, når -2 er rod i -4x^2+bx+24=f(x)
Bestem dernæst den anden rod.

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2013 af mathon

 løs
             f(-2) = 0    mht b


Svar #2
05. november 2013 af Sandratonsorn (Slettet)

Hvad er det, der menes med det? 
f(-2)=0 giver vel 0, og så kan der jo ikke gøres mere ved det. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

At -2 er en rod i polynomiet f(x), betyder at f(-2) = 0 . Indsætter man x = -2 i polynomiet får man

f(-2) = -4·(-2)2 + b·(-2) + 24 .

At f(-2) er lig med 0 betyder så, at

-4·(-2)2 + b·(-2) + 24 = 0

hvilket giver en ligning til bestemmelse af b.


Svar #4
05. november 2013 af Sandratonsorn (Slettet)

Nå ja, det skal jo sættes ind i alle x'erne.
Kan det passe at b=4? 


Skriv et svar til: Rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.