Matematik

Kviksølv opg.

05. november 2013 af NinaSkov08 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens har siddet med denne længe og vil høre om noget derude kan se/ved noget mere end jeg kan 
tak på forhånd :)

Formlen m=p*V udtrykker, at massen af et stof (m) er proportional med rumfanget (V) med densiteten

ρ som proportionalitetskonstant. Det oplyses, at 250cm3 kviksølv vejer 3400 g.

a) Bestem proportionalitetskonstanten og opstil ligningen for sammenhængen mellem m og V
b) Hvor meget vejer 0,00345cm3  kviksølv ?
c) Hvad er rumfanget af 12,5 kg. kviksølv ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2013 af lvr34 (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt datapunktet m = 3400 g og V = 250 cm3 til at bestemme proportionalitetskonstanten (densiteten) ρ .

b) Indsæt det givne rumfang V og beregn den tilhørende masse.

c) Isoler V af udtrykket, indsæt den angivne masse, og beregn V.


Svar #3
11. november 2013 af NinaSkov08 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen


Skriv et svar til: Kviksølv opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.