Samfundsfag

Fald i marginalskat?

06. november 2013 af JensHansen9 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej studieportalen :-)

Hvorfor er det egentlig at et fald i marginalskatten især/primært vil komme de mest velhavende danskere til gode (og dermed skabe øget økonomisk ulighed)?

På forhånd tak for svar 

:-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. november 2013 af SuhrB (Slettet)

Det er simpel matematik.

  Hvis du tjener x kr. over et bestemt beløb, skal du betale marginalskat. Marginalskatten, er den skat du betaler hvis du har en høj indkomst.   Det er en % som med alt andet. Jo højere indkomst du har, jo mere for du i realbeløb ud af at den falder med en bestemt %.   Et meget firkantet eksempel.   Lad os sige du er velhaven. Du tjener 40.0000. Jeg er mere. Jeg tjener 80.000.   Du skal betale marginalskat af alt over 30.000 (siger vi)   Så du skal betale din almindelige skat af 40.0000-30.000 = 10.000, plus en marginalskat. Lad os sige den er på 5%.   5 % af 10.000 = 500 kr.   Jeg skal betale marginalskat af 80.000-30.000 = 50.000.   5 % af 80.000 = 4000 kr.     Lad os nu sige at vi sænker marginalskatten til 4 %.   Det vil medføre at du kun skal betale 4 % af 10.000 = 400 kr. Du har altså fået 500-400 = 100 kr. mere på lommen. Så nu kan du biddrage til samfundets vækst med at købe ca. 2 pizzaer.   Jeg skal nu kun betale 4 % af 80.000 = 3.200 kr. Jeg har altså fået 4.000-3.200 = 800 kr. mere på lommen. Så fordi jeg er mere vel haven, får jeg mere ud af en procentvis nedsætning af marginalskatten :)  

Svar #2
06. november 2013 af JensHansen9 (Slettet)

Super tak, forstår det nu!!!!! :D


Skriv et svar til: Fald i marginalskat?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.