Matematik

Finde skæringspunkter

06. november 2013 af Tina12453 - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe med opgave 5 i dette dokument. (se vedhæftet dokument)

Opgaven skal løses uden hjælpemidler..

0,5x+0,5 = -2/3x + 4

Vi skal starte med at isolere x, men ved ikke hvordan jeg skal gøre det uden brug af hjælpemidler...

Nogen der kan hjælpe?

Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: 1y MA opgaver til Mat3.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. november 2013 af PeterValberg

Saml x'erne på den ene side og de "almindelige" tal på den anden og reducér:

0,5x + 0,5 = -2/3x + 4
0,5x + (2/3)x = 4 - 0,5
(1/2)x +(2/3)x = 8/2 - 1/2
(3/6)x + (4/6)x = 7/2
(3/6)x + (4/6)x = 21/6
.......

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. november 2013 af mathon

multiplicer med 6 på begge sider

               6(0,5x+0,5) = 6(-(2/3)x + 4)

               3x + 3 = -4x + 24 …


Svar #3
06. november 2013 af Tina12453

Tusind tak!


Svar #4
06. november 2013 af Tina12453

#1 Hvorfor bliver det 21/6 ??

burde det ikke være 7/2 / 7/6 = 3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2013 af 123434 (Slettet)

4#

Pvm har forlænget med 3 i tæller og nævner. 7/2=21/6

Ligningen er ikke helt færdig


Skriv et svar til: Finde skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.