Matematik

uendelige rækker mv.

07. november 2013 af jax1 - Niveau: Universitet/Videregående

hej er der nogen som kan forklare opgave 4 hvordan den skal lave og 5 men jeg har lavet opgave 1, 2 og 3 men kan i se om de er rigtigt lavet jeg vedhæfter dem de næste to beskeder.

Vedhæftet fil: WP_000799.jpg

Svar #1
07. november 2013 af jax1

opgave 1 besvaret

kan i se om det er lavet rigtigt

Vedhæftet fil:WP_000801.jpg

Svar #2
07. november 2013 af jax1

opgave 2 og 3 regnet

kan i se om det er lavet rigtigt

Vedhæftet fil:WP_000803.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2013 af Moraxus (Slettet)

Hej

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2013 af Moraxus (Slettet)

Jdj
Vedhæftet fil:image.jpg

Svar #5
07. november 2013 af jax1

hvilken opgave er det som er blevet besvaret jeg er helt blank.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2013 af Moraxus (Slettet)

Din opgave (4)

Brugbart svar (1)

Svar #7
07. november 2013 af lfdahl (Slettet)

5.1.        Da konvergenskravet medfører: x½ < 1, må I = {x ∈ R | 0 ≤ x < 1}

5.2.       f(x) = (1 - x½)-1  - som er grænseværdien for den geometriske sum, når n → ∞.

5.3.       f'(x) = ½ x (1 - x½)-2 > 0 for alle x ∈ I \ {0}. Altså er f monotont voksende på I \ {0}.

5.4.       Givet y ∈ [0, ∞[. Løs: f(x) > y. Da f(x) ≥ 1, ∀x∈I - er uligheden klart opfyldt for 0 ≤ y < 1.

             For y ≥ 1 fås:  (1 - x½)-1 > y ⇒ x > (1 - y-1)2.

5.5.       Per definition:   Elxf(x) = x f'(x)/f(x) = x ½ x (1 - x½)-2(1 - x½)= ½ (x - 1)-1


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. november 2013 af yamaharacing (Slettet)

#7

Når man bliver bedt om at løse en ulighed, skal man så bare vise, at den gælder?

Er det i øvrigt korrekt forstået, at y = x?


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. november 2013 af lfdahl (Slettet)

Når du bliver bedt om at løse f.eks. f(x) > y (for et givet y), så betyder det, at man ønsker at bestemme alle de x, for hvilke uligheden er sand.

Nej, y ≠ x. Tallet y skal sammenholdes med funktionsværdien f(x), og kan altså forstås som en nedre grænse for f på y-aksen.


Skriv et svar til: uendelige rækker mv.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.