Matematik

Differentialkvontienten

07. november 2013 af YouloveMelisa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!
Sidder fast i en opgave i matematik:

Du skal bestemme differentialkvontienten af følgende funktioner

a) f(x):(3x4+x2-3)*(2-3x)
b) f(x):2x2+x-1/x+2


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt reglerne for differentiation af et produkt og en kvotient.

I b) menes der sikkert f(x) = (2x2+x-1)/(x+2) ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2013 af LeonhardEuler

Produktreglen

\\h(x)=f(x)\cdot g(x)\qquad\Rightarrow
\\h'(x)=f'(x)\cdot g(x)+f(x)\cdot g'(x)\\

Kvotientreglen

\\h(x)=\frac{f(x)}{g(x)}\qquad\Rightarrow\\
\\h'(x)=\frac{f'(x)\cdot g(x)-f(x)\cdot g'(x)}{(g(x))^2}


Skriv et svar til: Differentialkvontienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.