Matematik

Differiential

09. november 2013 af xoxo123 (Slettet)

Hej. 

Er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave? 

Funktion: g(x)=2x2+2x-24

a) Bestem toppunktet: 
- Det har jeg fået til : (-0,5 , -23,5) 

Bestem rødderne:
Jeg ved at det er ved at bruge formlen:x=((−b±√(d))/(2*a)) men når jeg skriver d ind (som er -188) så kan den ikke regne det ud af en eller anden årsag? Den siger "ikke-reelt resultat"? 

c) bestem en ligning for den linje der tangerer grafen x=1.

Så jeg har brug for hjælp til det med rødderne i a og opg. c.

Tak på forhånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2013 af peter lind

Du kan ikke uddrage roden af et negativt tal. Den diskriminant du angiver er forkert.

Ligningen for en tangent, der rører grafen for en funktion i (x0, f(x0) ) er y=f'(x0)(x-x0) +f(x0)


Svar #2
09. november 2013 af xoxo123 (Slettet)

Okay i opg. c har jeg indtil videre fået skrevet følgende 

y=f'(x0)*(x-x0)+f(xo) 

x0 = 1

f(x0)=f(1)=  her går jeg i står.

Jeg er i tvivl om hvordan jeg skal sætte det ind i min funktion? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2013 af peter lind

Du skal erstatte x med 1 i dit funktionsudtryk


Skriv et svar til: Differiential

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.